داستان بشکه چیست؟ از بشکه چوبی تا بشکه پلی اتیلن

بشکه

یک بشکه فقط یک ظرف معمولی بزرگ نیست. بشکه داستانی دارد به درازای نیاز بشر به محفظه‌ای بزرگ و قابل انتقال برای ذخیره، حفظ و جابه‌جایی مواد مختلف. در گذشته بشکه نقش یخچال، تانکر، محفظه تخمیر و نقش‌های مهم دیگری را ایفا کرده است و از انبار تا بازار، کاروان و کشتی‌های بادبانی سفر کرده است. با این‌حال امروزه احتیاج ما به بشکه بسیار بیشتر شده است. کسی نمی‌داند اولین بشکه را چه فردی اختراع کرد، اما هرکس این کار را انجام داده قطعا خدمتی کمتر از اختراع چرخ انجام نداده. شاید بپرسید چرا. در این نوشته قصد داریم نگاهی دقیق‌تر بیندازیم به این‌که داستان بشکه چیست. بشکه چه نیازهای مهمی را تأمین کرده و چرا در عصر مدرن صنعتی باز هم جایگاه مهمی پیدا کرده است. چگونه در طول تاریخ نیاز بشر باعث شده انواع جدیدتری از بشکه اختراع و تولید شوند. بشکه‌های جدیدتر چه مزیت‌هایی بر رقبای قدیمی‌شان داشتند. در این محتوا می‌خواهیم با تاریخ تکامل بشکه قدم به قدم همراه شویم.

بشکه در درازای تاریخ

از گذشته در زمانی که هنوز یخچال وجود نداشت بشر برای حفظ و ذخیره مواد غذایی از خمره‌های سفالی و بشکه‌های چوبی استفاده می‌کرده است. در این ظروف بزرگ گوشت، ماهی و میوه خشک شده را نگهداری می‌کردند. در بعضی مناطق گوشت و ماهی را در آن‌ها نمک‌سود و نگهداری می‌کردند. خمره‌ها و بشکه‌ها برای نگهداری و حمل‌ونقل غلات، انواع روغن، آب و مایعات استفاده می‌شده است. شاید وزن زیاد خمره‌های سفالی و مشکل در جابه‌جایی آن دلیل خوبی بوده است که انسان رو به استفاده از بشکه‌های چوبی بیاورد.

بشکه چوبی

یک نقاشی دیواری مصری در مقبره هسی مربوط به ۲۶۰۰ سال قبل از میلاد، ظرف بزرگی را نشان می‌دهد که از تخته‌های چوب درست شده است و از آن برای اندازه گیری گندم استفاده می کرده‌اند. نقاشی دیگری از مقبره مصری مربوط به ۱۹۰۰ سال قبل از میلاد نیز ظرف چوبی دیگری را نشان می دهد که در برداشت انگور استفاده می‌شده.

در بابل باستان نیز استفاده از بشکه‌های ساخته‌شده از چوب نخل گزارش شده است.

در اروپا سطل‌ها و ظروفی مربوط به ۲۰۰ سال قبل از میلاد پیدا شده‌اند که در گل‌ولای دریاچه به‌خوبی حفظ شده‌اند.

مورخ رومی پلینی بزرگ بیان می کند که تاریخچه استفاده از اینگونه ظروف در اروپا از روستاهای آلپ سرچشمه می گیرد. قوم گول در آن‌جا نوشیدنی های خود را در چلیک‌های چوبی ذخیره می کردند که با حلقه به هم متصل می‌شده است.

گاهی از این محفظه ها برای مقاصد نظامی نیز استفاده می شده. ژولیوس سزار از منجنیق برای پرتاب کردن بشکه‌های سوزان قیر به شهرهایی که می خواست محاصره کند استفاده می کرد، تا آتش به پا کند. همچنین رومی ها از ظروف خالی برای ساختن پل برای عبور از رودخانه استفاده می کردند.

در بریتانیای ابتدای قرون وسطی از بشکه‌های چوبی برای نگهداری کره، عسل و نوشیدنی‌ها استفاده می‌شد. ظروف از چوب های کوچک بلوط، سرخدار یا کاج ساخته می‌شد.

هم‌چنین موادی مثل گوشت، ماهی، باروت، رنگ و مواد دیگر در تمام این دوران توسط بشکه‌ها حفظ و جابه‌جا می‌شدند.

ذخیره آب

بشکه‌ها از گذشته برای ذخیره آب باران استفاده می‌شده‌اند. این آب برای مصارف مختلفی مثل شرب، آبیاری یا شستشو مورد استفاده قرار می‌گرفته‌اند. برای بشکه‌های مخصوص ذخیره آب ضروری بود که سقف بسته و ضد آب داشته باشند تا از آلودگی آب آن جلوگیری شود.

ذخیره روغن

در عصر دریانوردی یعنی اواسط قرن شانزدهم تا اواسط قرن نوزدهم از بشکه‌های چوبی برای ذخیره روغن نهنگ در کشتی‌ها استفاده می‌کردند.

در همین دوران برای نگهداری و یا حمل‌ونقل روغن زیتون، روغن دانه‌ها و سایر روغن‌های طبیعی نیز از بشکه‌های چوبی استفاده می‌شده است.

تا پیش از ساخت تانکرهای بزرگ تمام مواد مایع باید با بشکه‌ها ذخیره و حمل‌ونقل می‌شدند. بنابراین برای زمانی طولانی حمل‌ونقل مایعات در تاریخ تنها توسط همین بشکه‌ها رقم خورده است.

بشکه‌ پلاستیکی
بشکه‌ پلاستیکی

حلقه‌ی فلزی

بشکه‌های چوبی در ابتدا با حلقه های چوبی ساخته می شدند. در قرن ۱۹ حلقه‌های فلزی که محکم‌تر، بادوام‌تر بودند و جای کم‌تری را اشغال می‌کردند جایگزین حلقه‌های چوبی شدند.

بشکه‌های فیبری

بشکه‌های فیبری هم از اوایل قرن بیستم معرفی شدند. این بشکه‌ها که جنسی به‌ظاهر شبیه مقوا دارند بسیار سبک هستند. در واقع مزیت این بشکه‌ها نسبت به بشکه چوبی همین سبکی و قیمت پایین آن‌هاست. اما نمی‌توان هر محصولی را با این بشکه‌ها جابه‌جا کرد. این بشکه‌ها مقاومت چندانی نسبت به انواع دیگر بشکه در مقابل ضربه ندارند. به‌علاوه هرگز نباید مواد سمی یا خطرناک را توسط این بشکه‌ها ذخیره یا حمل‌ونقل کرد. امروزه این بشکه‌ها را در فروشگاه‌ها یا عطاری‌ها برای نگهداری مواد غذایی مثل غلات، گیاهان‌دارویی و مواد پودری می‌توان دید.

ظهور بشکه‌های فلزی

در زمان جنگ جهانی اول دستگاه های جوشکاری و پرس اختراع شده بود. البته این دستگاه ها اول توسط آلمان ها مورد استفاده قرار گرفتند اما کم کم توسط متفقین توسعه داده شدند.

ازآنجا که نیروی دریایی آمریکا نمی توانست کنترل دریا را در دست بگیرد برای تخلیه گازوئیل در ساحل مجبور بود بشکه‌ها را با ناوشکن به سواحل ایسلند منتقل کند. البته این کار هم هزینه باربری کشتی را متحمل می شد و هم زمان زیادی را می گرفت.

نیروی دریایی آمریکا متوجه شد ازآن جا که گازوئیل از آب سبک تر است می تواند  بشکه‌ها را در حالت شناور در آب نگه دارد و بدین ترتیب هم مشکل هزینه و هم زمان حل شد. به این شکل نیروی دریایی از صنعت ساخت بشکه فلزی حمایت کرد و آن را گسترش داد.

با بالارفتن حجم تولیدات و مبادلات در دنیای صنعتی و مصرفی قرن بیست‌ویکم بشکه‌های چوبی دیگر پاسخ‌گوی نیاز روز نبودند و جای خود را به بشکه فلزی دادند.

بشکه‌های فلزی با ورقه‌های فولادی ساخته می‌شدند و مزیت‌هایی نسبت به بشکه چوبی داشتند. این بشکه ها مقاومت بالایی در مقابل ضربه دارند. جابه‌جایی مواد سمی و خطرناک در بشکه فلزی امکان‌پذیر است. بشکه فلزی بسیار راحت‌تر و با نیروی کار کم‌تری نسبت به یک بشکه چوبی تولید می‌شود و در نتیجه هزینه تولید پایین‌تری دارد.

بشکه پلی اتیلن چیست؟

در اواخر دهه 60 میلادی تکنولوژی جدید‌تر و پیشرفته‌تر و اکتشافات و اختراعات جدید در زمینه مشتقات نفتی زمینه را برای نوع جدیدی از بشکه‌ها باز کردند. این بشکه‌های جدید با نام بشکه پلاستیکی یا بشکه پلی اتیلن شناخته می‌شوند. بشکه‌های پلاستیکی با پلی اتیلن (HDPE) دارای تراکم و وزن مولکولی بالا تولید می‌شوند.

پلی اتیلن ماده‌ای فوق‌العاده برای ساخت بشکه است. این ماده در برابر مواد با پی.اچ PH بالا یا پایین مقاوم است. کسانی‌که با صنایع غذایی سروکار دارند می‌دانند که اسیدیته مواد یا محصولات غذایی می‌تواند کم یا زیاد باشد. بعضی مواد غذایی اسیدی قابلیت خورندگی دارند و حتی می‌توانند فولاد را تجزیه کنند. آیا تا به‌حال روی سس گوجه‌فرنگی فویل آلمینیومی گذاشته‌اید؟ در این حالت نتیجه این خواهد بود که سس در طول زمان ورق آلمینیومی را تجزیه کرده و از آن عبور می‌کند.

پلی اتیلن با تراکم پایین (LDPE) در ابتدا به‌عنوان یک لایه یا آستر در بشکه فولادی برای جلوگیری از خوردگی فولاد توسط مواد اسیدی استفاده می‌شد. اما استفاده از پلی اتیلن با تراکم بالا (HDPE) این امکان را فراهم کرد که کل بشکه از پلی اتیلن ساخته شود.

(برای اطلاعات بیش‌تر در این‌باره مقاله « ساختار و ویژگی مواد ساخته شده از بشکه پلی اتیلن» را مطالعه کنید)

بشکه پلاستیکی چگونه ساخته می‌شود؟

بشکه پلاستیکی از طریق فرایندی به نام قالب‌گیری دمشی تولید می‌شود. این فرآیند اجازه می دهد تا اشکال مختلف بدون درز یا محل اتصال در داخل آن ایجاد شود.

بشکه مکعبی، اشغال فضای کم‌تر و صرفه‌جویی در هزینه‌های دپو و حمل‌ونقل
بشکه مکعبی، اشغال فضای کم‌تر و صرفه‌جویی در هزینه‌های دپو و حمل‌ونقل

چرا بشکه‌های پلی اتیلن استوانه‌ای هستند؟

علت این‌که بشکه‌های پلاستیکی هنوز هم به‌شکل استوانه‌ای قالب‌گیری می‌شوند این است که با ابزارآلات و ماشین‌های مشابهی که بشکه‌های فلزی را جابه‌جا می‌کنند قابل جابه‌جایی باشند.

شکل گرد فاقد گوشه های ضعیف است (گوشه ها در برابر ترک خوردن با ضربه و قرار گرفتن در معرض آسیب هستند).

مزیت دیگر طراحی بدون درز و محل اتصال این است که از تجمع باکتری در شکاف ها جلوگیری می‌کند. این در حالی است که بشکه‌های چوبی و فلزی دارای محل اتصال و درز هستند.

چرا رنگ بشکه پلی اتیلن آبی است؟

بشکه‌های پلی اتیلن در رنگ‌های مختلف تولید می شوند. برخی از بشکه‌ها دارای رنگ طبیعی نیمه شفاف هستند تا کسی که بشکه را پر می‌کند بتواند ببیند بشکه چه مقدار دیگر گنجایش دارد. با این حال بشکه‌های نیمه شفاف در برابر اشعه ماوراء بنفش مقاوم نبوده و بنابراین برای نگهداری در فضای باز مناسب نیستند. بشکه‌های سیاه برای همه مواد قابل استفاده نیستند و کیفیت پایین‌تری دارند. رنگدانه سیاه اغلب با مخلوط کردن رنگ‌های مختلف در یک فرآیند بازیافت ایجاد می شود و هیچ اطمینانی در مورد استفاده از مواد پلاستیکی قبلی وجود ندارد. بشکه های سیاه به‌طور کلی برای مواد غذایی قابل استفاده نیستند.

مقاومت در برابر اشعه ماوراء بنفش

بیشتر بشکه‌های پلی اتیلن آبی هستند. بدین ترتیب رنگ آبی به استاندارد صنعتی برای نگهداری مواد غذایی تبدیل شد. رنگدانه آبی موجود در بشکه‌های پلی اتیلن آبی نسبت به بشکه معمولی و بی‌رنگ مقاومت بیشتری در برابر اشعه ماوراء بنفش دارد. آبی رنگ استاندارد برای مواد غذایی برای بشکه است.

قابلیت بازیافت بشکه پلاستیکی (پلی اتیلن)

یکی از مزیت‌های مهم پلی اتیلن قابلیت و سهولت بازیافت و استفاده مجدد از آن‌هاست. عدم واکنش با مواد دیگر، نشت‌ناپذیری و نفوذناپذیری ظروف پلی اتیلن را به گزینه‌ای عالی برای استفاده مجدد و چرخه استفاده مجدد از آنها تبدیل می‌کند.

احتمالا شما هم بشکه‌های پلی اتیلن آبی را همه‌جا دیده‌اید. در باغ‌ها، در کشاورزی، در گلخانه‌های، در ساخت‌و‌ساز، در مغازه‌ها … . در واقع بشکه پلاستیکی طوری ساخته شده تا چندین بار قابل استفاده باشد. این بشکه‌ها بعد از چرخ استفاده اولیه در بازار بصورت دسته دوم به فروش می‌رسند. این بشکه‌ها بخاطر قابلیت ارتجاع‌پذیری که هیچیک از دیگر انواع بشکه آن را ندارند مقاومت بالایی دارند. بعد از آسیب دیدن مواد این بشکه‌ها دوباره می‌توانند به چرخه تولید بازگردند. بشکه‌های آسیب دیده در دستگاهی چرخ می‌شوند و این فرایند تا 7 بار می‌تواند تکرار شود. همان‌طور که در جدول زیر مشاهده می‌کنید ظروفی که عبارت PC زیر آن نقش بسته باشد بعد از مصرف اولیه تا 7 بار دیگر قابلیت بازیافت و استفاده مجدد هست.

عبارت زیر بشکه

تعداد هر بار مصرف از بشکه

PC

7

PS

6

PP

5

LDPE

4

V

3

HDPE

2

PETE

1

البته باید به این نکته توجه داشته باشید که برای مواد غذایی حساس و مواد سمی و اسیدی خطرناک باید از بشکه مناسب استفاده کرد.

بشکه فلزی یا بشکه پلاستیکی

خمره‌های سفالی، بشکه‌های چوبی، فیبری، فلزی و پلاستیکی همه کم و بیش به‌خاطر ویژگی‌هایی که دارند در نقاط مختلف دنیا برای کاربردهای خاص مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما صنایع مختلف با توجه به مزیت‌های آن‌ها امروزه فقط از بشکه فلزی و پلاستیکی استفاده می‌کنند. بنابر این در این‌جا می‌خواهیم به ویژگی‌های بشکه‌های فلزی و پلاستیکی و مقایسه آن‌ها بپردازیم.

1.استحکام

بشکه‌های فلزی و پلاستیکی هردو نسبت به انواع قدیمی‌تر بشکه استحکام بیش‌تر و احتمال نشت کم‌تری دارند. در این میان بشکه‌های پلاستیکی به‌خاطر خاصیت ارتجاع‌پذیری نسبت به بشکه‌های فلزی برتری دارند.

2.قیمت

قیمت تمام‌شده‌ی حمل‌ونقل برای صنایع مختلف بسیار مهم است چرا که تفاوت قیمت اندک در حجم و تیراژ بالا مبلغ زیادی می‌شود. یک بشکه پلاستیکی معمولا کم‌تر از نصف یک بشکه فلزی قیمت دارد. برای همین بسیاری از صنایع امروزه سراغ بشکه‌های پلاستیکی به‌جای بشکه فلزی رفته‌اند.

3.وزن

در ترانزیت کالا وزن محموله در تعداد بالا تأثیر بسیار زیادی روی هزینه‌های حمل‌ونقل خواهد داشت. به همین دلیل وزن بسته‌بندی برای صاحبان صنایع بسیار مهم است. بشکه پلاستیکی وزنی کم‌تر از نصف وزن بشکه فلزی دارد. این بشکه‌ها به‌راحتی توسط نیروی انسانی قابل جابه‌جایی هستند در حالی‌که یک بشکه‌فلزی خالی برای جابه‌جایی نیاز به ماشین‌آلات مخصوص دارد.

4.حمل‌ونقل مایعات

ذخیره و حمل‌ونقل مایعات نیاز به بشکه‌ای دارد که از بروز نشتی جلوگیری کند. بشکه‌های فلزی و پلاستیکی در دو مدل دهانه باز با کمربند و دهانه بسته تولید می‌شوند که می‌توانند مایعات را نگه‌دارند. احتمال بروز نشتی در بشکه‌های دهانه بسته بسیار کم‌تر است.

نکته مهم دیگر در ذخیره و حمل‌ونقل مایعات جلوگیری از رشد جلبک‌ها و نفوذ اشعه UV یا همان ماوراء بنفش به داخل بشکه است. بشکه‌های فلزی و پلاستیکی هر دو در مقابل اشعه UV مقاوم هستند. در این میان پلی اتیلن به‌خاطر جذب کم‌تر نور خورشید در مقایسه با فولاد یا استیل عملکرد بهتری دارد.

ویژگی سومی که برای ذخیره مایعات باید مدنظر قرار بگیرد عدم وجود منافذ و درزها در جداره داخلی بشکه است. بشکه‌های فولادی از آن‌جا که از ورقه‌های فولاد ساخته می‌شوند نیاز به محل اتصال دارند و این محل اتصال می‌تواند محل مناسبی برای رشد جلبک‌ها و … فراهم کند. در مقابل بشکه پلاستیکی بصورت کاملا یکپارچه تولید می‌شود و این مشکل را ندارد.

5.حمل‌ونقل مواد خورنده یا سمی و خطرناک

بشکه‌های فلزی با استفاده از یک لایه پلی اتیلن سبک در داخل آن‌ها برای مواد خورنده قابل استفاده هستند. هم‌چنین این بشکه‌ها به اندازه کافی برای نگهداری مواد سمی و خطرناک ایمن‌اند. بشکه پلاستیکی برای ذخیره مواد خورنده نیاز به لایه داخلی ندارد. پلی اتیلن در مقابل این مواد به‌خودی خود مقاوم است. این بشکه‌ها هم به‌اندازه کافی برای ذخیره و جابه‌جایی مواد سمی و خطرناک ایمن‌اند.

6.حمل‌ونقل مواد غذایی

انواع فودگرید بشکه پلاستیکی و فلزی برای جابه‌جایی مواد غذایی مناسب هستند. بشکه فلزی برای ذخیره و جابه‌جایی بعضی مواد غذایی نیاز به لایه محافظ پلی اتیلن سبک دارد.

7.نصب و دپو

بشکه فلزی و پلاستیکی هر دو ایستایی مناسب برای دپو بصورت عرضی یا طولی را دارند. در این میان بشکه‌های پلاستیکی وزن کم‌تری دارند و بنابراین در حالت خالی نیازی به جابه‌جایی توسط ماشین‌آلات ندارند.

بشکه‌های فلزی باید جایی نصب شوند که در معرض رطوبت نباشند چرا که احتمال زنگ‌زدن در آن‌ها وجود دارد اما بشکه پلاستیکی این مشکل را ندارد.

شرکت پارت‌پارس‌وین بشکه‌ مکعبی را در ایران معرفی، ثبت اختراع و تولید کرده است. این بشکه‌ها حجم کم‌تری را نسبت به گنجایش وزنی که دارند اشغال می‌کنند. به‌عبارتی تعداد بیشتری از این بشکه‌ها نسبت به بشکه استوانه‌ای روی یک پالت جای می‌گیرد. علاوه بر این هنگام دپو یا داخل کانتینر تعداد ردیف‌های بیش‌تری از این بشکه‌ها را می‌توان روی هم چید که در صرفه‌جویی در فضا و هزینه‌های حمل‌ونقل تاثیر زیادی می‌گذارد.

انواع بشکه پلاستیکی و فلزی

بشکه پلاستیکی و فلزی در سایزهای مختلف برای اهداف و کاربردهای متفاوت تولید می‌شوند.

(برای مطالعه بیش‌تر درباره «انواع بشکه پلاستیکی» به محتوایی که در این‌باره آماده کرده‌ایم مراجعه کنید.)

حجم  بشکه های پلاستیکی و فلزی

از نظر سایز و اندازه بشکه پلاستیکی تنوع بیش‌تری دارد. در شرکت پارت‌پارس‌وین بشکه‌های پلاستیکی استاندارد از حجم 10 لیتر تا 220 لیتر و هم‌چنین مخازن پلی اتیلن 1000 لیتر به بالا تولید می‌شوند. در عین حال شرکت پارت‌پارس‌وین آماده است تا برای صنایع مختلف حجم اختصاصی متناسب با محصول آن‌ها را به‌طور اختصاصی برای آن‌ها تولید کند.

برای اطلاعات دقیق‌تر درباره حجم بشکه های پلاستیکی و حجم های استاندارد بشکه پلاستیکی مقاله «حجم بشکه های پلاستیکی؛ اندازه های استاندارد و سفارش اختصاصی» را مطالعه کنید»

بشکه صنعتی دهانه باز و دهانه بسته

بشکه صنعتی مخصوص مواد غذایی Food Grade

بشکه صنعتی مخصوص مواد شیمیایی

بشکه صنعتی مخصوص مایعات

بشکه صنعتی مکعبی و استوانه‌ای

بشکه صنعتی پلاستیکی مکعبی (سمت راست تصویر) و استوانه‌ای (سمت چپ تصویر)
بشکه صنعتی پلاستیکی مکعبی (سمت راست تصویر) و استوانه‌ای (سمت چپ تصویر)

موارد استفاده از بشکه

در این بخش به مهم ترین موارد استفاده از بشکه اشاره خواهیم کرد.

1.مواد غذایی

یکی از کاربردهای برل حمل و نقل مواد غذایی است. برل هایی که دارای food grade هستند مخصوص این کار هستند.

بشکه‌ها باید طوری ساخته شوند که در برابر نور خورشید مقاوم باشند تا مواد غذایی فاسد نشوند. در بشکه‌ها می‌توان، هر گونه مواد غذایی، حتی آب شرب را ذخیره کرد و هیچ گونه نگرانی برای از دست رفتن کیفیت آن وجود ندارد.

2.مواد شیمیایی

می توانید هر ماده شیمیایی نظیر اسید های خطرناک را بدون نگرانی خوردگی و سوختگی برل بر اثر اسید جا به جا کنید. معمولا برای جا به جایی مواد شیمیایی از برل های دو جداره استفاده می شود. این برل ها دارای مقاومت زیادی در برابر سوختگی و خوردگی هستند.

3.روغن صنعتی

برل ها به دلیل مقاوم بودن در برابر نور خورشید و تغییرات دما، گزینه خوبی برای حمل و نقل مواد صنعتی و اشتعال زا هستند. به دلیل داشتن رنگدانه های آبی در بشکه‌ها، اشعه های فرابنفش دفع می شوند.

راهنمای خرید بشکه

برای خرید بشکه، روش های گوناگونی وجود دارد. سنتی ترین روش تهیه بشکه، تهیه آن به صورت مستقیم از بازار است. در خرید با این روش، دقت زیادی لازم است زیرا بسیاری از بشکه‌های بی کیفیت تحت عنوان باکیفیت در بازار در حال عرضه شدن هستند.

روش دیگر خرید انواع برل به صورت اینترنتی است که بسیار پرطرفدار و آسان است اما در این روش باید تحقیقات لازم و کامل را درباره اطلاعات مراکز فروش بشکه به دست آورید و نیز دقت کافی داشته باشید. راهنمای خرید بشکه اطلاعات و نکاتی است که جهت خرید برل باید به آن توجه کنید.

1.کاربرد بشکه پلاستیکی و فلزی

یکی از کاربردهای استفاده از بشکه‌ها نگهداری انواع اسیدها است. بسیاری از اسیدها مانند نیتریک اسید در ظروف فلزی و انواع ظروف دیگر از بین می روند اما نگهداری و حمل و نقل اسیدها در بشکه موجب از بین رفتن آن‌ها نخواهد شد.

نگهداری موادی که در معرض اکسیداسیون هستند مانند شوینده‌ها، از دیگر موارد استفاده بشکه محسوب می‌شود. اکسیداسیون موجب کاهش حجم محصول می شود اما نگهداری و جابجایی محصول با بشکه ازاکسیداسیون جلوگیری می کند.

کاربرد دیگر برل جهت نگهداری مواد قابل اشتعال است. جهت نگهداری این محصولات قابل اشتعال مانند گاز، فقط از بشکه می توان استفاده نمود. همچنین از خرابی محصولات دارویی جلوگیری می کند.

(برای اطلاعات بیش‌تر درباره کاربرد بشکه پلاستیکی مقاله « کاربرد بشکه پلاستیکی؛ از مصارف صنعتی تا کاربردهای خلاقانه» را مطالعه کنید)

2.انتخاب رنگ بشکه

بشکه‌ها در رنگ های مختف در بازار موجود می باشند که می توانید با توجه به نیاز خود نسبت به تهیه آن اقدام کنید. بشکه های آبی رنگ معمولا food-grade هستند و برای ذخیره و حمل و نقل مواد خوراکی مانند گیاهان، غلات، آرد و… مورد استفاده قرار می گیرند.

برای دیده شدن محتویات درون برل معمولا نوع بی رنگ آن را تهیه می کنند هرچند انواع بی‌رنگ در مقابل اشعه ماوراء بنفش مقاوم نیستند.

3.بشکه های چند لایه

بشکه‌ها معمولا به صورت تک لایه، دولایه و سه لایه موجود می باشند. هرچه تعداد لایه های مخزن نگهدارنده بیشتر باشد، موجب جلوگیری از رشد و تولید جلبک درون مخزن می شود.

شرکت پارت پارس وین تولید کننده انواع بشکه پلی اتیلن
شرکت پارت پارس وین تولید کننده انواع بشکه پلی اتیلن

4.جایگاه نصب بشکه

یکی از نکاتی که قبل از خرید بشکه باید به آن توجه کنید، محل نصب آن است. نصب بشکه‌ها معمولا آسان است اما باید به نکاتی در هنگام نصب توجه داشته باشید.

1.جایی که بشکه نصب می شود نباید به طور مستقیم در معرض نور خورشید باشد.

2.بشکه باید در سطحی صاف و غیر شیب دار نصب شود.

3.در مکان‌هایی در معرض گرما  و نور شدید آفتاب است، برل در زیر سایه بان نصب شود.

4.در مکان هایی که در معرض سرما هستند، در فضاهای داخلی نصب شود.

5.مراکز معتبر فروش بشکه

مهم ترین نکته ای که باید در هنگام تهیه برل مدنظر داشته باشید، پیداکردن تولید کننده معتبر است. بشکه مورد نیاز خود را از مراکز معتبر تهیه کنید تا بهترین محصول را دریافت کنید و از خدمات پس از فروش بهتری بهره مند شوید.

توصیه های ایمنی در نگهداری بشکه ها

بهتر است برل های فلزی را با در نظر گرفتن انبساط گرمایی مایع درون آن پر کنید و از کامل پر کردن آن اجتناب کنید.

تا حد امکان از وسیله نقلیه مسقف برای حمل و نقل آن ها استفاده کنید.

از نگهداری بشکه‌های فلزی در فضای باز و مرطوب خودداری کنید چون ممکن است زنگ بزند.

به حد اکثر زمانی که میتوانید مواد را در بشکه نگه داری کنید توجه کنید. برای مثال بشکه‌های فلزی بدون رنگ داخل تا ۱۵ روز ظرفیت زمانی دارد.

برای حمل بشکه‌های درب بسته به محکم بودن پیچ ها توجه کامل داشته باشید.

کلام آخر

در این محتوا با تاریخچه بشکه همراه شدیم تا ببینیم داستان بشکه چیست؟ چرا بشکه‌ها هنوز هم در زندگی ما نقش مهمی دارند؟ بشکه‌ها چه انواعی دارند و هر کدام از انواع بشکه کدام‌یک از نیازهای ما را در دنیای صنعتی امروز برطرف می‌کنند.

شرکت پارت‌پارس‌وین تولیدکننده بشکه پلی اتیلن، برای کاهش هزینه‌های تولید دستگاه‌های تولید بشکه پلاستیکی را در ایران تولید کرده است. این شرکت برای کاهش هزینه‌های حمل‌ونقل و دپو محصولات بشکه‌های مکعبی را در کشور ثبت اختراع و تولید کرده است. امروزه بیش از 90 درصد از محصولات این کارخانه جهت صادرات کالا به کشورهای مختلف دنیا استفاده می‌شود. برای دریافت مشاوره و سفارش انواع بشکه پلی اتیلن فقط کافی است از طریق شماره‌های داخل سایت با ما تماس بگیرید.

سوالات متداول

برای نگهداری مایعات بهتر است از چه بشکه‌ای استفاده کنیم؟

برای نگهداری مایعات و موادغذایی بهتر است از بشکه‌های پلاستیکی استفاده کنید چون این نوع بشکه‌ها از جنس پلی اتیلن بوده و دارای منافذ نیستند و احتمال زنگ‌زدگی و رشد جلبک نیز در آنها وجود ندارد.

بشکه‌های فیبری در چه مواردی کاربرد دارند؟

از این بشکه‌ها برای نگهداری موادی که خشک هستند استفاده می‌شود مانند غلات، گیاهان دارویی و ... . توجه داشته باشید این بشکه‌ها به دلیل عدم مقاومت کافی ظرفیت جابه‌جایی و ذخیره هر نوع موادی (مواد شیمیایی و خطرناک) را ندارند.

بشکه‌های پلاستیکی در چه سایزهایی تولید می‌شوند؟

بشکه‌های پلاستیکی استوانه‌ای در سایزهای 10 تا 220 لیتر و بشکه‌های مکعبی پلاستیکی در سایزهای 35، 45 و 65 لیتر تولید می‌شوند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *